16.07.2009

 - Газета

После Будслава: планов стало больше, и внутренняя пустота чем-то заполнилась

Ведущий рубрики "О Беларуси в сети" Олег ПАВЛОВ       

Ежегодный праздник в Будславе, пожалуй, стал чем-то большим, чем просто паломнический ход к святыне. Тысячи человек, и не только католиков, которые приходят и приезжают в ночь на 2 июля к замечательному белорусскому храму, объединены общностью белорусских традиций, высокими духовными устремлениями, верой в лучшее.

pavlov Ведущий рубрики "О Беларуси в сети" Олег ПАВЛОВ       

Ежегодный праздник в Будславе, пожалуй, стал чем-то большим, чем просто паломнический ход к святыне. Тысячи человек, и не только католиков, которые приходят и приезжают в ночь на 2 июля к замечательному белорусскому храму, объединены общностью белорусских традиций, высокими духовными устремлениями, верой в лучшее... Пилигримка, без сомнения, приобрела уже и туристический оттенок. И блоговые отзывы также отражают всю многогранность Будславского феста.



Пишет Shalafy:

"Вернулась из Будслава сегодня: как всегда, колени в синяках, но удовольствия получено масса: жаль только рано уехали, так что фоток интересных мало.

Очень удивило и не очень порадовало то, что на территорию городка можно было пройти только через блокпост, прямо, как в фильмах про 2-ю мировую, или, как на футболе: металлоискатели, проверка всех вещей, облапывание, вообще слишком много было милиции, и пришлось не отходить от костела, а если хочешь выйти прогуляться по полю/лесу/речке, то потом стой в очереди и опять тебя полностью досматривают: Паранойя какая-то... это оставило очень неприятный осадок..."

Fon-schtirliz в посте под названием "Пра Будслаў i зубы":

"Мы вярнулiся з Будслава а чацвёртай ранiцы. Данка ўдосталь палётала па пляцы перад касцёлам, весела вiтала разам з Кандрусевiчам пiлiгрымаў з усiх краiн (то бок яна хлопала ў далонi хiба грамчэй за ўсiх i шчыра цешылася). Данка смешная. Мне ў гэтым годзе ўвогуле вельмi спадабалася ў Будславе, неяк усё было па-дамашняму (калi не ўлiчваць мiлiцэйскi кардон). Бiскуп Блiн пёк блiны ў серабранкаўскiм намёце, не было нiякай мiтуснi i даўкi, усё даволi спакойна, а галоўнае - цёпла. Здзiвiў хiба што баранавiцкi хор, якi забамбiў спевы па-расiйску, а на камунiю ўвогуле заспяваў нейкi спеў тыпу "арлёнак". Вось такiя ў мяне ўражаннi ў гэтым годзе.

Затое пасля Данка закацiла нам вясёлую ночку, яна крычала 4 гадзiны запар, бо ў яе лезуць зубы. Мы, як зомбi. Але ж зубкi ўжо вылезлi, i цяпер у Данусi iх ажно 16 штук!"

19-летняя Biranka:
"Нынче я вернулась из пилигримки. Три сотни км пешком. Маршрут: Барановичи - Будслав. Походная кухня, проблемы помыться, три сотни мозолей и радости полные штаны. Планов стало больше, и пустота внутренняя чем-то заполнилась. Хорошим таким, приятным, мягеньким,тепленьким".

Пишет Prosto-zosja:
"Тэмп 22! выбух аптымiзму! Хвост, падцягваемся! Менск! Менск! Менск! Нумар 98!
3-4, ХВАЛЯЯЯЯ! На Беларусi Бог ЖЫВЕ! Я праслаўляю свайго Пана!(хэй!)".
Не, шаноўныя, гэта не вар'яцтва, гэта - пiлiгрымка "Мiнск - Будслаў". Чаго там толькi не было? Нас i гарычынёй парылi, i макаронамi з тушонкай кармiлi, i пад сталом я ў першую ноч спала, i камары нас кусалi, i галасы мы ўсе пазрывалi, i... шчаслiвыя да Будслава дайшлi".

Комментарий поста:
"Хвала Хрысту!
Ой, праўдачка, Зося! Шчасце было, як у дзяцей - i як дзецi на матчыным панадворку, скакалi мы, не маглi астанавiцца. Дарэчы, думаю, мiлiцыi трэба ўсё ж такi шчыра аддзячыць! Па-першае, гэта ж яны так нас "разагрэлi"! Трэба было даўно iх папрасiць аб "шмоне". Як iшла ўжо да святынi ўвечары, iзноў стаiм перад тым турнiкетам, чарга марудная, сумна, дрэнна, ну, думаю, спазнюся на iмшу, а там на плошчы яшчэ дачка чакае, а тэлефоны ўжо не цягнуць! I тут нехта здагадаўся: "Весялiся i пляскай у далонi!" - i пайшло-паехала! Тыя мучанiкi ў Калiзеi напэўна таксама сталiся шчаслiвыя, калi здагадалiся, што шчасце - гэта калi ты можаш хвалiць Бога! Ну, i па-другое, з гэтага прынiжэння-дагляду вырасла i такое, што п'яных было значна, вельмi значна менш, чым заўсёды. То, сапраўды, падзякуем мiлiцыянтам! Дарэчы, на маё прывiтанне адзiн з iх адказаў: "Што?" - "Хвала навекi!" - "Хвала навекi!"

**

Vickyblog: "Будслав и его ежегодный католический фестиваль не могут разочаровать. Фестиваль стал первым open-air в Беларуси. Он показал, что сидеть на траве и радоваться жизни - это хорошо!


Комментарии отсутствуют

Новый комментарий

Имя:
:
Для редактирования комментария осталось 10 минут

Турнавигатор

Вся история белорусского турбизнеса в газете «Туризм и отдых»   |   Активный отдых   |   Калькулятор отдыха   |   Горные лыжи   |   Агротуризм   |   Путеводитель   |   Экзотические направления   |   Путешествия по Беларуси   |   Самые оригинальные бани на белорусских агроусадьбах