Неўзабаве ў цэнтры сталіцы адкрыецца новая ўстанова грамадскага харчавання, якая прэтэндуе стаць «культурным цэнтрам для рокераў».
Рок-кавярня «TNT» размесціцца па адрасе Рэвалюцыйная, 9, у будынку, што з’яўляецца гісторыка-культурнай каштоўнасцю. Назву стваральнікі пазычылі ў аўстралійскіх дзядуляў з «AC/DC» (так называецца адна з песень знакамітых рокераў). А яшчэ TNT можна расшыфраваць як трынітраталуол, ці траціл, «выбухоўка» ў цэнтры горада.
Ідэя рок-кафэ сама па сабе не новая. Першая ўстанова падобнага кшталту — «Hard Rock Cafe», з’явілася ў Лондане напачатку70-х. Цяпер гэта сетка налічвае 150 рэстаранаў у 53 краінах свету.
«Веласіпед мы не вынаходзілі», прызнаецца Аляксей Кароль, адзін з супрацоўнікаў. «Але мінскі „TNT“ — гэта цалкам аўтарскі праект, які будзе не падобны да іншых».
Імя аўтара карэспандэнту
Адметнасць кавярні дапамагалі стварыць вядомыя беларускія дызайнеры Уладзімір Цэслер і Аляксандр Трусаў.
Нават за некалькі тыдняў да адкрыцця паглядзець тут ёсць на што. Падлога выкладзеная старымі вінілавымі пласцінкамі і заліта празрыстым вінілам. На сценах — шматлікія гітары, постары вядомыхрок-гуртоў. Ды аграменныя плазменныя тэлевізары, па якіх будуць круціць канцэрты тых самых гуртоў.
А вось футбол вы тут не пагледзіцё. «На першапачатковым этапе не хацелася б уключаць спартыўныя трансляцыі. Гэтарок-установа, і тут павінны ісці музычныя перадачы», кажа Яўген, іншы супрацоўнік.
Меню рэстарана таксама «канцэптуальнае». Пераважаюць стравы амерыканскай кухні:фаст-фуд,грыль-меню, бурытас. А як жа, «рок — ён адтуль».
Апроч амерыканскай, у меню і афармленні страваў будзе прысутнічаць «саўдэпаўская» тэматыка. Маўляў, настальгія па часах, калі рок быў забаронены.
Стваральнікі абяцаюць здзівіць усіх незвычайнай падачай страваў ды напояў.
Напрыклад, піва вам могуць прынесці ў вядры, вантузе ці нават медыцынскім гаршку.
Яшчэ з кулінарных «фішак» — «дні абароны дзяцей ад маннай кашы», з пашыраным дзіцячым меню. Так, у гэтайрок-кавярнібудзе месца і для нашчадкаў рокераў.
Тым, каму будзе дрэнна пасля «ўчорашняга», прапануюць стравы з «апахмельнага меню».