Гарадзенцы паспрабавалі “Смакі Гародні”

24.12.2014 - Новости

Гарадзенцы паспрабавалі “Смакі Гародні”

У гарадзенскай антыкавярні “Жывы Час” адбылася сустрэча, арганізаваная краязнаўцамі і гісторыкамі, што вывучаюць традыцыі горада над Нёманам.

Кожны прысутны мог паспрабаваць гарадзенскі сэрнік ці пернік, селядзец ў вінным соўсе і македонскую бузу, якой частавалі наведвальнікаў цяперашней вуліцы Савецкай ў 20-я гады ХХ стагоддзя, паведамляе Беларускае Радыё Рацыя

Пра смакі і традыцыі распавядае гарадзенскі гісторык Тацяна Касатая:

 - Кожны рэгіён мае свае адметнасці і асаблівасці ў кулінарыі, але мы пра гэта не ведаем, мы гэтым не займаеся, мы гэта не вывучаем. Зараз ідзе такая тэндэнцыя, што адчыняюцца кавярні, якія прадстаўляюць, праўда, не гарадзенскую, а беларускую кухню. Улічваючы, што ёсць нейкія асаблівасці ў Гародні мы вырашылі сваімі рукамі зрабіць стравы, рэцэпты якіх распыталі ў старых гарадзенцаў.

Рубрики: Калейдоскоп

Страны: Беларусь


Комментарии отсутствуют

Новый комментарий

Имя:
:
Для редактирования комментария осталось 10 минут

Новости по теме:

Турнавигатор

Вся история белорусского турбизнеса в газете «Туризм и отдых»   |   Активный отдых   |   Калькулятор отдыха   |   Горные лыжи   |   Агротуризм   |   Путеводитель   |   Экзотические направления   |   Путешествия по Беларуси   |   Самые оригинальные бани на белорусских агроусадьбах