Дранікі, мачанка, квас ці, можа, бабка? Арганізатары конкурсу «Прадукт года-2011» шукаюць самыя пазнавальныя беларускія стравы.
У мінскім рэстаране «Камяніца» ў межах конкурсу спажывецкіх пераваг «Прадукт года-2011» прайшоў
Паводле ягоных словаў, у ходзе правядзення Дня беларускай нацыянальнай кухні ўдзельнікі абмеркавалі пытанні развіцця беларускай кухні, а таксама гаварылі аб прадуктах, якія могуць быць своеасаблівымі брэндамі краіны, «якія можна будзе вывозіць за мяжу, ганарыцца імі і прасоўваць Беларусь за іх кошт».
На думку старшыні аргкамітэта «Прадукта года», акрамя традыцыйных дранікаў і бульбы, пазнавальнымі беларускімі прадуктамі ёсць мачанка, квасы, гарбаты, каўбасы ды алкагольныя напоі. «Ёсць шмат страў, якія
Вынікі конкурсу «Прадукт года-2011» падвядуць у студзені 2012 г.