Якая страва – самая беларуская?

14.12.2011 - Презентации

Якая страва – самая беларуская?

Дранікі, мачанка, квас ці, можа, бабка? Арганізатары конкурса «Прадукт года-2011» шукаюць самыя пазнавальныя беларускія стравы

Дранікі, мачанка, квас ці, можа, бабка? Арганізатары конкурсу «Прадукт года-2011» шукаюць самыя пазнавальныя беларускія стравы.

У мінскім рэстаране «Камяніца» ў межах конкурсу спажывецкіх пераваг «Прадукт года-2011» прайшоў Дзень беларускай нацыянальнай кухні. Ён быў прымеркаваны да Сусветнага дня «Terra Madre» (Маці зямлі) – форуму вытворцаў натуральных, экалагічна чыстых харчовых прадуктаў з пяці кантынентаў, які праходзіць у 120 краінах. «Гэта сход фермераў, якія вырабляюць натуральныя чыстыя мясцовыя прадукты харчавання і прадаюць іх людзям па сумленнай цане», – патлумачыў старшыня аргкамітэта конкурса «Прадукт года-2011» Ігар Данілаў.



Паводле ягоных словаў, у ходзе правядзення Дня беларускай нацыянальнай кухні ўдзельнікі абмеркавалі пытанні развіцця беларускай кухні, а таксама гаварылі аб прадуктах, якія могуць быць своеасаблівымі брэндамі краіны, «якія можна будзе вывозіць за мяжу, ганарыцца імі і прасоўваць Беларусь за іх кошт».

На думку старшыні аргкамітэта «Прадукта года», акрамя традыцыйных дранікаў і бульбы, пазнавальнымі беларускімі прадуктамі ёсць мачанка, квасы, гарбаты, каўбасы ды алкагольныя напоі. «Ёсць шмат страў, якія незаслужана забыты. Мы цяпер абвяшчаем конкурс на пошук самых «правільных» беларускіх нацыянальных прадуктаў», – заявіў Данілаў.

Вынікі конкурсу «Прадукт года-2011» падвядуць у студзені 2012 г.

Рубрики: Презентации Сельский Туризм

Страны: Беларусь


Комментарии отсутствуют

Новый комментарий

Имя:
:
Для редактирования комментария осталось 10 минут

Новости по теме:

Турнавигатор

Вся история белорусского турбизнеса в газете «Туризм и отдых»   |   Активный отдых   |   Калькулятор отдыха   |   Горные лыжи   |   Агротуризм   |   Путеводитель   |   Экзотические направления   |   Путешествия по Беларуси   |   Самые оригинальные бани на белорусских агроусадьбах